Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Su taisyklėmis sutinku
Gauti su projektu susijusias naujienas el. paštu
Sėkmingai užsiregistravote. Dabar galite prisijungti
Norėdami dalyvauti projekte užsiregistruoti galite dviem būdais: prisijunkite per savo Facebook paskyrą, arba užpildykite registracijos formą.
Nurodykite el. paštą kuriuo registravotės ir Jūms atsiųsime naujus prisijungimo duomenis.
Nauji prisijungimo duomenys išiųsti nurodytų el. paštu.
2.2436tšk. Kotryna Mačiulienė 30 receptų
Picos tešla Miltiniai patiekalai Mini Picos 221  tšk.
Mini Picos221 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams30 g Grietinės60 g Sodos05 arbat. šaukštel. Aliejaus05 valg. šaukšt. Vandens20 ml Miltų2 stikl.
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Susipjaustykite kitus ingredientus: svogūną, kumpį, alyvuoges, pievagrybius, jalapeno pipirą bei sūrį. Iškočiotą paplotį dėkite į skardą, jį aptepkite pomidorų padažu, sudėkite visus supjaustytus priedus ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min. Skanaus!
Picos tešla Miltiniai patiekalai Perlenkta pica 135  tšk.
Perlenkta pica135 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams30 g Grietinės60 g Sodos0,5 arbat. šaukštel. Aliejaus0,5 valg. šaukšt. Vandens25 ml Miltų2 stikl. Kumpio100 g Sūrio50 g Svogūno1 galva Rauginto agurko50 g Saulėje džiovintų pomidorų4 gab. Alyvuogių6 vnt. Pievagrybių4 vnt. Jalapeno pipirų20 g Marinuotų svogūniukų8 gab.
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Susipjaustykite kitus ingredientus: saulėje džiovintus pomidorus, raugintą agurką, svogūną, kumpį, alyvuoges, pievagrybius, jalapeno pipirą, sūrį bei marinuotus svogūniukus. Iškočiotą paplotį aptepkite pomidorų pasta palikdami po 1cm nuo kraštų. Į vieną apteptą papločio pusę sudėkite supjaustytus priedus, apibarstykite sūriu. Paliktą papločio kraštelį aptepkite išplaktu kiaušiniu ir perlenkite picą, kraštus užspausdami šakutės pagalba. Kepkite apie 20min, iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, prieš tai aptepę plaktu kiaušiniu. Skanaus!
Picos tešla Vieno kąsnio užkandžiai Picų paplotėliai prie alaus 130  tšk.
Picų paplotėliai prie alaus130 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Aliejaus05 valg. šaukšt. Vandens25 ml Miltų2 stikl. Džiovintų čiobrelių10 g Kietojo sūrio30 g Pomidorų pastos pagal skonį Alyvuogių aliejaus pagal skonį Čili pipiro1 gab. Saliami5 gab. Jalapeno pipiro5 gab. Margarinas VILNIUS kepiniams30 g Grietinės60 g Sodos0,5 arbat. šaukštel.
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį, jį padalinkite į trikampėlius. Dalį jų aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite džiovintu čiobreliu, uždekite smulkinto čili pipiro. Kitus aptepkite pomidorų pasta, apibarstykite kietuoju sūriu, uždėkite plonomis juostelėmis supjaustytos saliami dešros. Galite pridėti jalapeno pipirų. Kepti 10-15 min iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Picos tešla Pyragėliai su mėsa Pyragėliai su mėsa 119  tšk.
Pyragėliai su mėsa119 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams30 g Grietinės60 g Sodos05 arbat. šaukštel. Aliejaus05 valg. šaukšt. Vandens25 ml Miltų2 stikl. Kiaulienos sprandinės200 g Svogūno1 galva Česnako2 skilt.
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Įdarui skirtą kiaulienos sprandinę sukapokite ir pakepinkite kartu su svogūnu ir česnaku. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą. Pagal ją iš iškočiotos tešlos išpjaukite reikiamo dydžio apskritimus ir juos įtieskite į keksiukų formeles. Sudėkite įdarą. Pyragėlius uždarykite dar vienu iš tešlos išpjautu apskritimu. Aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite apie 15min iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Picos tešla Vieno kąsnio užkandžiai Šoninės ir sūrio kasniukai 113  tšk.
Šoninės ir sūrio kasniukai113 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams30 g Grietinės60 g Sodos0,5 arbat. šaukštel. Aliejaus0,5 valg. šaukšt. Vandens25 ml Miltų2 stikl. Šoninės100 g Sūrio50 g Pomidorų pastos pagal skonį
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Jį supjaustykite į pailgus trikampius. Kiekvieną trikampį aptepkite pomidorų pasta, uždėkite griežinėliais supjaustytą šoninę, apibarstykite sūriu ir susukite nuo platesnės dalies link siauresnės. Aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite apie 15min, iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Bandelės su varške 103  tšk.
Bandelės su varške103 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Alyvuogių aliejaus50 ml Grietinės50 g Pieno250 ml Miltų500 g Šviežių mielių21 g Cukraus1 valg. šaukšt. Druskos1 arbat. šaukštel. Kiaušinių2 vnt. Varškės400 g Kiaušinių trynių2 vnt.
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Pasiruoškite įdarą. Išsukite varškę su kiaušinio tryniu ir šiek tiek cukraus iki vientisos masės. Formuokite bandeles, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Bandelės su cinamonu 102  tšk.
Bandelės su cinamonu102 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Miltų500 g Šviežių mielių21 g Cukraus1 valg. šaukšt. Druskos1 arbat. šaukštel. Kiaušinių2 vnt. Alyvuogių aliejaus50 ml Grietinės50 g Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Pieno250 ml Cinamono1 pagal skonį Cukraus1 pagal skonį Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Kiaušinio1 vnt.
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Iškočiokite taisyklingus stačiakampius, juos aptepkite tirpintu margarinu, apibarstykite cinamono bei cukraus mišiniu. Susukite į virvelę ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Estiškas kringėlis 101  tšk.
Estiškas kringėlis101 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius20 g Alyvuogių aliejaus20 ml Grietinės20 g Miltų200 g Pieno70 ml Cukraus pagal skonį Druskos pagal skonį Kiaušinio1 vnt. Šviežių mielių7 g Cinamono pagal skonį Margarinas VILNIUS kepiniams20 g
Užminkykite mielinę tešlą kaip paprastom bandelėm. Iškočiokite kuo taisyklingesnį stačiakampį. Jį gausiai aptepkite tirpintu margarinu, apibarstykite cinamonu bei cukrumi. Susukite į volelį. Labai aštriu peiliu perpjaukite volelį išilgai neįpjaudami kraštų. Susukite pynę ir sujunkite jos galus. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 30min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Bandelės su lašinukais 98  tšk.
Bandelės su lašinukais98 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Miltų500 g Šviežių mielių21 g Cukraus1 valg. šaukšt. Druskos1 arbat. šaukštel. Pieno250 ml Kiaušinių2 vnt. Alyvuogių aliejaus50 ml Grietinės50 g Margarinas VILNIUS kepiniams50 g Svogūnų2 galvos Šoninės300 g
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Pasiruoškite įdarą. Supjaustykite svogūną, šoninę, užbarstykite maltų pipirų ir išmaišykite. Imkite gabaliuką tešlos, delnų pagalba padarykite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite pailgos formos bandeles. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Pynė 93  tšk.
Pynė93 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams20 g Grietinės20 g Alyvuogių aliejaus20 ml Miltų200 g Pieno70 ml Kiaušinio1 vnt. Šviežių mielių7 g Pieniškų dešrelių4 gab.
Užminkykite mielinę tešlą kaip paprastom bandelėm. Iškočiokite paplotėlį. Aptepkite pomidorų pesto, per vidurį uždėkite pienišką dešrelę ir užlenkite paplotėlį. Supjaustykite plonais griežinėliais, įpjaudami tik vieną kraštą. Atvertinėkite po vieną gabaliuką į skirtingas puses. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 15-20 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Plikyta tešla Sausainiai Pyragėliai su kremu 90  tšk.
Pyragėliai su kremu90 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Cukraus40 g Druskos0,25 arbat. šaukštel. Pieno125 ml Vandens125 ml Miltų150 g Kiaušinių4 vnt. Grietinėlės100 ml Braškių5 vnt.
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą. Užvirkite ir maišykite, kol margarinas ištirps. Supilkite miltus ir maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Muškite po vieną kiaušinius ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, formuokite sausainius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pasiruoškite grietinėlės ir trintų braškių įdarą. Išplakite grietinėlę iki norimo standumo, sutrinkite braškes ir sumaišykite abi mases iki vientiso kremo. Konditerinio švirkšto pagalba pripildykite sausainius kremu. Skanaus!
Plikyta tešla Sausainiai Pyragėlių su bananais ir šokoladu piramidė 89  tšk.
Pyragėlių su bananais ir šokoladu piramidė89 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Cukraus40 g Druskos0,25 arbat. šaukštel. Pieno125 ml Vandens125 ml Kiaušinių4 vnt. Miltų150 g Šokolado100 g Pieno50 ml Banano1 vnt.
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą. Užvirkite ir maišykite, kol margarinas ištirps. Supilkite miltus ir maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Muškite po vieną kiaušinius ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, formuokite pyragėlius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Sutrinkite bananą ir konditeriniu švirkštu pripildykite pyragėlį. Pasiruoškite sulipdymo glajų. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą kartu su pienu. Lipdykite pyragėlių piramidę: pyragėlį mirkykite į šokoladą ir ant lėkštės ratu klijuokite vieną ant kito. Sulipdytus pyragėlius apliekite šokoladu. Skanaus!
Mielinė tešla Bandelės Bandelių pyragas 86  tšk.
Bandelių pyragas86 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams25 g Grietinės25 g Alyvuogių aliejaus25 ml Miltų250 g Mažų kiaušinių2 vnt. Šviežių mielių11 g Pieno100 ml Cukraus0,5 valg. šaukšt. Druskos0,5 arbat. šaukštel.
Užminkykite mielinę tešlą kaip paprastom bandelėm. Iš tešlos formuokite norimo dydžio rutuliukus ir dėkite juos į kepimo indą. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 40min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Mielinė tešla Miltiniai patiekalai Mieliniai blynai su obuoliais 86  tšk.
Mieliniai blynai su obuoliais86 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams20 g Alyvuogių aliejaus20 g Grietinės1 arbat. šaukštel. Kiaušinio1 vnt. Druskos05 arbat. šaukštel. Cukraus2 valg. šaukšt. Šviežių mielių7 g Pieno200 ml Miltų200 g Obuolio1 vnt.
Į dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir padarykite viduryje duobutę. Ištirpinkite mieles su cukrumi. Į miltus supilkite ištirpintas mieles, šiltą pieną ir kiaušinį. Viską išplakite, toliau supilkite aliejų, tirpintą margariną ir grietinę, viską plakite šluotele, kol neliks gumuliukų. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min, kol kelis kart pakils. Į pakilusią tešlą įpjaustykite obuolį. Kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai apkeps abi pusės. Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Mini deserčiukas 76  tšk.
Mini deserčiukas76 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel. Kondensuoto pieno100 g Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kakavos1.5 valg. šaukšt. Kiaušinių2 vnt. Pabarstukų pagal skonį Šokolado50 g Margarinas VILNIUS kepiniams100 g
Minkštą margariną Vilnius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite mikseriu iki purios masės. Supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, gerai išplakite po kiekvieno. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų sudėkite kakavą ir išmaišykite. Į formeles įpilkite abiejų spalvų masės, šiek tiek pamaišykite, kad spalvos susipintų. Kepkite apie 40 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus pamirkykite garų vonelėje ištirpintame šokolade, papuoškite pabarstukais. Skanaus!
Sluoksniuota tešla Tortai Tinginių Napoleonas 67  tšk.

Warning: Smarty error: math: parameter x is empty in /home/seimoskplt/domains/seimoskepiniams.lt/public_html/core/smarty/Smarty.class.php on line 1091
Tinginių Napoleonas67 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Druskos0.5 arbat. šaukštel. Vandens125 ml Margarinas VILNIUS kepiniams180 g Kondensuoto pieno100 g Miltų250 g Vaisių/uogų pagal skonį
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8 mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite į 1 cm pločio juosteles. Jas iškepkite 260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasiruoškite torto kremą: kambario temperatūros margariną išplakite kartu su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Rinkite tortą: ant maistinės plėvelės dėkite šaukštą kremo, ant jo išdėliokite trečdalį iškeptų juostelių, tepkite serbentų uogienę, ant jo vėl dėkite kremą. Taip kartokite, kol sudėsite visas sluoksniuotas juosteles, paskutinis sluoksnis turėtų būti sviestinio kremo. Viską susukite į ritinį ir jį gražiai suformuokite. Padėkite porai parų į šaldytuvą. Tortą puoškite trupiniais likusiais nuo keptų juostelių, kremu, vaisiais. Skanaus!
Biskvitinė tešla Tortai Tortas su mascarpone 66  tšk.
Tortas su mascarpone66 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius (patepti formą)20 g Miltai125 g Kiaušiniai5 rutuliukai Cukrus125 g Citrina1 rutuliukai Kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. Druska1 truputis Grietinėlė300 ml Mascarpone sūris500 g Juodųjų serbentų džemas200 g Cukrus (kremui)100 g Citrinos rūgštis05 arbat. šaukštel. Vaisinė arbata200 ml
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Pasiruoškite mascarponės kremą: grietinėle išplakite su cukrumi ir citrinos rugštimi, sudėkite į indą su mascarpone ir sumaišykite. Atvėsusį biskvitą sulaistykite vaisine arbata, užtepkite sluoksnį juodųjų serbentų džemo ir uždėkite mascarponės masę, Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Puoškite kaip tik leidžia fantazija :) Skanaus!
Kapota tešla Kibinai Kibinai 64  tšk.
Kibinai 64 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Miltai500 g Margarinas Vilnius225 g Grietinė100 g Kiaušiniai2 rutuliukai Druska1 pagal skonį Sprandinė 500 g Svogūnai2 rutuliukai Sultinys1 pagal skonį Druska, pipirai1 pagal skonį
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: sukapokite mėsą, sudėkite margariną, prieskonius ir sultinį. Viską gerai išmaišykite. Padalinkite į 16 lygių dalių. Tešlą taip pat padalinkite į 16 gabaliukų. Iškočiokite tešlą, uždėkite mėsą ir formuokite kibiną. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksiukai 63  tšk.
Keksiukai63 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Miltų100 g Cukraus25 g Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel. Kondensuoto pieno100 g Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kakavos1.5 valg. šaukšt. Kiaušinių2 rutuliukai Cukraus pudros1 pagal skonį
Minkštą margariną Vilnius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite mikseriu iki purios masės. Supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, gerai išplakite po kiekvieno. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų sudėkite kakavą ir išmaišykite. Į keksiukų formeles įpilkite abiejų spalvų masės, šiek tiek pamaišykite, kad spalvos susipintų. Kepkite apie 40 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Kapota tešla Pyragai Varškės pyragas 63  tšk.
Varškės pyragas63 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Miltai180 g Margarinas Vilnius65 g Cukrus65 g Druska1 žiups. Kiaušiniai1 rutuliukai Varškė365 g Pienas250 ml Aliejus80 g Kiaušiniai (varškės masei)3 rutuliukai Cukrus (varškės masei)110 g Vanilinis pudingas1 pakelis
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite varškės masę: kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite pudingą. Atskirame inde sublendinkite varškę su pienu ir aliejumi. Sumaišykite abi mases į vieną. Tešlą išimtą iš šaldytuvo iškočiokite ir dėkite į formą ištiestą kepimo popieriumi. Supilkite varškės masę. Kepkite iki 170-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Skanaus!
Kapota tešla Vieno kąsnio užkandžiai Krepšeliai su lašiša 59  tšk.
Krepšeliai su lašiša59 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius110 g Miltai250 g Grietinė50 g Kiaušiniai1 rutuliukai Druska1 pagal skonį Rūkyta lašiša200 g Varškė200 g Natūralus jogurtas50 ml Žalumynai1 pagal skonį Česnakai1 pagal skonį
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Į keksiukų formeles formuokite krepšelius. Kepkite apie 20 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasiruoškite varškės kremą: varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite naturalų jogurtą, žalumynus bei česnaką ir išsukite iki vientisos masės. Pripildykite krepšelius kremu, uždėkite lašišos. Skanaus!
Meduolinė tešla Pyragėliai Meduoliai su slyvom 59  tšk.
Meduoliai su slyvom59 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius90 g Miltai200 g Šokoladas30 g Soda05 arbat. šaukštel. Kakava2 valg. šaukšt. Medus2 valg. šaukšt. Apelsino žievelė1 pagal skonį Cukraus pudra3 arbat. šaukštel. Meduolių prieskoniai1 arbat. šaukštel. Kiaušinis1 rutuliukai
Ištirpinkite margariną, medų, šokoladą. Sudėkite apelsino žievelę, gesintą soda, įmuškite kiaušinį. Miltus sumaišykite su kakava, prieskoniais bei cukraus pudra. Užminkykite tešlą. Formuokite rutuliukus, sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą kepkite, šaukšteliu spustelkite rutuliukus, kad šiek tiek pasiplotų paviršius. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitinoje orkaitėje apie 20min. Pasiruoškite slyvas: verdančiu vandeniu užpilkite džiovintas slyvas ir palikite kelioms minutėms. Išmirkusias slyvas sudėkite į kapoklę, įpilkite šiek tiek slyvų sulčių ir sukapokite. Iškeptus meduolius perpjaukite pusiau, pripildykite įdaro. Skanaus!
Meduolinė tešla Sausainiai Meduoliniai sausainiai 58  tšk.
Meduoliniai sausainiai58 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius90 g Miltai230 g Kakava2 valg. šaukšt. Šokoladas30 g Soda05 arbat. šaukštel. Apelsino žievelė1 pagal skonį Meduolių prieskoniai1 pagal skonį Cukraus pudra1 valg. šaukšt. Kiaušinis1 rutuliukai Medus5 arbat. šaukštel.
Ištirpinkite margariną, medų, šokoladą. Sudėkite apelsino žievelę, gesintą soda, įmuškite kiaušinį. Miltus sumaišykite su kakava, prieskoniais bei cukraus pudra. Užminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį, išpjaukite norimos formos sausainius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitinoje orkaitėje apie 15min. Skanaus!
Kapota tešla Pyragėliai Tartaletės 57  tšk.
Tartaletės57 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius220 g Miltai500 g Grietinė100 g Kiaušiniai2 rutuliukai Druska1 žiups. Cukrus80 g Varškė200 g Kiaušinis (įdarui)1 rutuliukai Citrinos žievelė1 pagal skonį Cukrus (įdarui)1 pagal skonį Želė1 pak.
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: varškę, cukrų, kiaušinį ir citrinos žievelę sumaišykite iki vientisos masės. Tešlą formuoti 1cm storio paplotėliais ir dėti į formeles, subadyti šakute ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min. Ištraukti iš orkaitės ir į kiekvieną formelę įdėti idaro, vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20min. Atvėsusias tartaletes puošti vaisiais, ant jų užpilti bespalvės želė. Skanaus!
Kekso tešla Keksai ir keksiukai Keksas 56  tšk.
Keksas56 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas VILNIUS kepiniams100 g Cukraus25 g Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel. Druskos0.5 arbat. šaukštel. Kakavos1.5 valg. šaukšt. Kiaušinių2 rutuliukai Kondensuoto pieno100 g Miltų90 g
Minkštą margariną Vilnius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite mikseriu iki purios masės. Supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Imuškite kiaušinius, gerai išplakite po kiekvieno. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų sudėkite kakavą ir išmaišykite. Kepimo formą ištepkite margarinu. Supilkite baltą tešla, ant jos kakavinę. Plonu pagaliuku pamaišykite, kad spalvos persipintų. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Skanaus!
Sluoksniuota tešla Pyragėliai su mėsa Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir sūriu 54  tšk.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir sūriu54 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius375 g Miltų500 g Vandens250 ml Druskos2 arbat. šaukštel. Sūrio200 g Kumpio150 g
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite ir padalinkite į kelis stačiakampius. Sudėkite smulkiai supjaustytą kumpį ir tarkuotą fermentinį sūrį, ant viršaus dėkite kitą iškočiotą stačiakampiuką. Kraštus užspauskite šakute, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Sluoksniuota tešla Pyragai Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas 54  tšk.
Sluoksniuotos tešlos obuolių pyragas54 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Druska2 arbat. šaukštel. Miltų500 g Margarinas VILNIUS kepiniams375 g Vandens250 ml Obuolių10 vnt. Cukraus1 pagal skonį Cinamono1 pagal skonį
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, sudėkite keptuvėje troškintus obuolius su cukrumi, cinamonu ir šlakeliu vandens. Uždėkite kitą tešlos lakštą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Skanaus!
Biskvitinė tešla Tortai Gaivus braškinis "tortas" 42  tšk.
Gaivus braškinis "tortas"42 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius (formai patepti)20 g Miltai125 g Kiaušiniai 5 rutuliukai Citrina1 rutuliukai Kepimo milteliai1 arbat. šaukštel. Druska1 truputis Grietinė800 g Cukrus200 g Citrinos rūgštis05 arbat. šaukštel. Braškės1 kg Aguonos100 g Želatina30 g
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 25 min 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau. Sulaistykite arbata. Pasiruoškite pertepimą išplakite grietinę su cukrumi, citrinos rūgštimi. Silpna srovele supilkite ištirpintą želatiną. Sudėkite susmulkintas braškes ir aguonas, viską permaišykite ir sutepkite tortą! Geriausia palikti per naktį šaldytuve. Skanaus!
Biskvitinė tešla Tortai Tortas 32  tšk.
Tortas32 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius (formai patepti)220 g Miltai250 g Kiaušiniai10 rutuliukai Citrina2 rutuliukai Kepimo milteliai2 arbat. šaukštel. Druska1 žiups. Kakava2 valg. šaukšt. Grietinė1 ind. Cukrus200 g Citrina (kremui)1 rutuliukai Želatina2 arbat. šaukštel. Konservuoti persikai05 skardinė(s) Bananai2 pund.
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Taip iškepkite du biskvitus. Atvėsusius perpjaukite į dvi dalis. Pasiruoškite kakavinį kremą: kambario temperatūros margariną išplakite su konensuotu pienu, įmaišykite 2 šaukštus kakavos. Grietininis kremas: Išplakite grietinę su cukrumi bei citrinos žievele, lėta srovėle įpilkite ištirpintą želatiną, permaišykite. Rinkite tortą: biskvitą sulaistykite arbata, dekite kakavinį kremą, sudėkite bananus. Vėl dėkite biskvitą, sulaistykite, tepkite grietininį kremą, sudėliokite persikus. Vėl biskvita, sulaistyti, tepti kakavinį kremą, dėti bananus. Viršutinį biskvitą sulaistyti, užtepti grietininį kremą ir puošti. Skanaus!
Sluoksniuota tešla Sausainiai Sluoksniuoti liežuvėliai 0  tšk.
Sluoksniuoti liežuvėliai0 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Druskos0.5 arbat. šaukštel. Margarinas VILNIUS kepiniams180 g Miltų250 g Vandens125 ml Cukraus2 valg. šaukšt.
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8 mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, ratuku supjaustykite į juosteles. Ant švaraus paviršiaus paberkite cukraus ir kiekvieną juostelę šiek tiek pakočiokite ant cukraus, kad jis priliptų. Dėkite į vandeniu suvilgytą skardą ir kepkite iki 260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 min kol cukrus pradės lydytis. Skanaus!
PROJEKTO ORGANIZATORIUS: