Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Susipjaustykite kitus ingredientus: svogūną, kumpį, alyvuoges, pievagrybius, jalapeno pipirą bei sūrį. Iškočiotą paplotį dėkite į skardą, jį aptepkite pomidorų padažu, sudėkite visus supjaustytus priedus ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15min. Skanaus!
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Susipjaustykite kitus ingredientus: saulėje džiovintus pomidorus, raugintą agurką, svogūną, kumpį, alyvuoges, pievagrybius, jalapeno pipirą, sūrį bei marinuotus svogūniukus. Iškočiotą paplotį aptepkite pomidorų pasta palikdami po 1cm nuo kraštų. Į vieną apteptą papločio pusę sudėkite supjaustytus priedus, apibarstykite sūriu. Paliktą papločio kraštelį aptepkite išplaktu kiaušiniu ir perlenkite picą, kraštus užspausdami šakutės pagalba. Kepkite apie 20min, iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, prieš tai aptepę plaktu kiaušiniu. Skanaus!
Aliejaus05 valg. šaukšt.Vandens25 mlMiltų2 stikl.Džiovintų čiobrelių10 gKietojo sūrio30 gPomidorų pastos pagal skonįAlyvuogių aliejaus pagal skonįČili pipiro1 gab.Saliami5 gab.Jalapeno pipiro5 gab.Margarinas VILNIUS kepiniams30 gGrietinės60 gSodos0,5 arbat. šaukštel.
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį, jį padalinkite į trikampėlius. Dalį jų aptepkite alyvuogių aliejumi, apibarstykite džiovintu čiobreliu, uždekite smulkinto čili pipiro. Kitus aptepkite pomidorų pasta, apibarstykite kietuoju sūriu, uždėkite plonomis juostelėmis supjaustytos saliami dešros. Galite pridėti jalapeno pipirų. Kepti 10-15 min iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Įdarui skirtą kiaulienos sprandinę sukapokite ir pakepinkite kartu su svogūnu ir česnaku. Pasiruoškite keksiukų kepimo formą. Pagal ją iš iškočiotos tešlos išpjaukite reikiamo dydžio apskritimus ir juos įtieskite į keksiukų formeles. Sudėkite įdarą. Pyragėlius uždarykite dar vienu iš tešlos išpjautu apskritimu. Aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite apie 15min iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Margarinas VILNIUS kepiniams30 gGrietinės60 gSodos0,5 arbat. šaukštel.Aliejaus0,5 valg. šaukšt.Vandens25 mlMiltų2 stikl.Šoninės100 gSūrio50 gPomidorų pastos pagal skonį
Ištirpinkite margariną Vilnius, nugesinkite sodą su grietine. Į dubenį dėkite miltus, pilkite pravėsusį margariną, grietinę, su joje nugesinta soda, pilkite aliejų bei vandenį. Išminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį. Jį supjaustykite į pailgus trikampius. Kiekvieną trikampį aptepkite pomidorų pasta, uždėkite griežinėliais supjaustytą šoninę, apibarstykite sūriu ir susukite nuo platesnės dalies link siauresnės. Aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite apie 15min, iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Pasiruoškite įdarą. Išsukite varškę su kiaušinio tryniu ir šiek tiek cukraus iki vientisos masės. Formuokite bandeles, aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Miltų500 gŠviežių mielių21 gCukraus1 valg. šaukšt.Druskos1 arbat. šaukštel.Kiaušinių2 vnt.Alyvuogių aliejaus50 mlGrietinės50 gMargarinas VILNIUS kepiniams50 gPieno250 mlCinamono1 pagal skonįCukraus1 pagal skonįMargarinas VILNIUS kepiniams50 gKiaušinio1 vnt.
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Iškočiokite taisyklingus stačiakampius, juos aptepkite tirpintu margarinu, apibarstykite cinamono bei cukraus mišiniu. Susukite į virvelę ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Margarinas Vilnius20 gAlyvuogių aliejaus20 mlGrietinės20 gMiltų200 gPieno70 mlCukraus pagal skonįDruskos pagal skonįKiaušinio1 vnt.Šviežių mielių7 gCinamono pagal skonįMargarinas VILNIUS kepiniams20 g
Užminkykite mielinę tešlą kaip paprastom bandelėm. Iškočiokite kuo taisyklingesnį stačiakampį. Jį gausiai aptepkite tirpintu margarinu, apibarstykite cinamonu bei cukrumi. Susukite į volelį. Labai aštriu peiliu perpjaukite volelį išilgai neįpjaudami kraštų. Susukite pynę ir sujunkite jos galus. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 30min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Miltų500 gŠviežių mielių21 gCukraus1 valg. šaukšt.Druskos1 arbat. šaukštel.Pieno250 mlKiaušinių2 vnt.Alyvuogių aliejaus50 mlGrietinės50 gMargarinas VILNIUS kepiniams50 gSvogūnų2 galvosŠoninės300 g
Persijokite miltus, užberkite druską. Atskirame indelyje sumaišykite šviežias mieles su cukrumi. Miltų viduryje padarykite duobutę. Supilkite šiltą pieną, mielių bei cukraus mišinį, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Supilkite aliejų, grietinę ir ištirpintą margariną. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Palikite ją pakilti. Pasiruoškite įdarą. Supjaustykite svogūną, šoninę, užbarstykite maltų pipirų ir išmaišykite. Imkite gabaliuką tešlos, delnų pagalba padarykite paplotėlį, įdėkite įdaro ir formuokite pailgos formos bandeles. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Skanaus!
Užminkykite mielinę tešlą kaip paprastom bandelėm. Iškočiokite paplotėlį. Aptepkite pomidorų pesto, per vidurį uždėkite pienišką dešrelę ir užlenkite paplotėlį. Supjaustykite plonais griežinėliais, įpjaudami tik vieną kraštą. Atvertinėkite po vieną gabaliuką į skirtingas puses. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 15-20 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą. Užvirkite ir maišykite, kol margarinas ištirps. Supilkite miltus ir maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Muškite po vieną kiaušinius ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, formuokite sausainius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Pasiruoškite grietinėlės ir trintų braškių įdarą. Išplakite grietinėlę iki norimo standumo, sutrinkite braškes ir sumaišykite abi mases iki vientiso kremo. Konditerinio švirkšto pagalba pripildykite sausainius kremu. Skanaus!
Pieną, vandenį, druską, cukrų ir margariną Vilnius sudėkite į puodą. Užvirkite ir maišykite, kol margarinas ištirps. Supilkite miltus ir maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Muškite po vieną kiaušinius ir gerai išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi, formuokite pyragėlius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Sutrinkite bananą ir konditeriniu švirkštu pripildykite pyragėlį. Pasiruoškite sulipdymo glajų. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą kartu su pienu. Lipdykite pyragėlių piramidę: pyragėlį mirkykite į šokoladą ir ant lėkštės ratu klijuokite vieną ant kito. Sulipdytus pyragėlius apliekite šokoladu. Skanaus!
Užminkykite mielinę tešlą kaip paprastom bandelėm. Iš tešlos formuokite norimo dydžio rutuliukus ir dėkite juos į kepimo indą. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite apie 40min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!
Į dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir padarykite viduryje duobutę. Ištirpinkite mieles su cukrumi. Į miltus supilkite ištirpintas mieles, šiltą pieną ir kiaušinį. Viską išplakite, toliau supilkite aliejų, tirpintą margariną ir grietinę, viską plakite šluotele, kol neliks gumuliukų. Tešla turi gautis tirštos grietinės konsistencijos. Leiskite tešlai pastovėti apie 20 min, kol kelis kart pakils. Į pakilusią tešlą įpjaustykite obuolį. Kepkite blynus keptuvėje, kol gražiai apkeps abi pusės. Skanaus!
Vanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel.Kondensuoto pieno100 gDruskos0.5 arbat. šaukštel.Kakavos1.5 valg. šaukšt.Kiaušinių2 vnt.Pabarstukų pagal skonįŠokolado50 gMargarinas VILNIUS kepiniams100 g
Minkštą margariną Vilnius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite mikseriu iki purios masės. Supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, gerai išplakite po kiekvieno. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų sudėkite kakavą ir išmaišykite. Į formeles įpilkite abiejų spalvų masės, šiek tiek pamaišykite, kad spalvos susipintų. Kepkite apie 40 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus pamirkykite garų vonelėje ištirpintame šokolade, papuoškite pabarstukais. Skanaus!
Warning: Smarty error: math: parameter x is empty in /home/seimoskplt/domains/seimoskepiniams.lt/public_html/core/smarty/Smarty.class.php on line 1091
Tinginių Napoleonas67 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Druskos0.5 arbat. šaukštel.Vandens125 mlMargarinas VILNIUS kepiniams180 gKondensuoto pieno100 gMiltų250 gVaisių/uogų pagal skonį
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8 mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite į 1 cm pločio juosteles. Jas iškepkite 260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasiruoškite torto kremą: kambario temperatūros margariną išplakite kartu su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Rinkite tortą: ant maistinės plėvelės dėkite šaukštą kremo, ant jo išdėliokite trečdalį iškeptų juostelių, tepkite serbentų uogienę, ant jo vėl dėkite kremą. Taip kartokite, kol sudėsite visas sluoksniuotas juosteles, paskutinis sluoksnis turėtų būti sviestinio kremo. Viską susukite į ritinį ir jį gražiai suformuokite. Padėkite porai parų į šaldytuvą. Tortą puoškite trupiniais likusiais nuo keptų juostelių, kremu, vaisiais. Skanaus!
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Pasiruoškite mascarponės kremą: grietinėle išplakite su cukrumi ir citrinos rugštimi, sudėkite į indą su mascarpone ir sumaišykite. Atvėsusį biskvitą sulaistykite vaisine arbata, užtepkite sluoksnį juodųjų serbentų džemo ir uždėkite mascarponės masę, Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms. Puoškite kaip tik leidžia fantazija :) Skanaus!
Miltai500 gMargarinas Vilnius225 gGrietinė100 gKiaušiniai2 rutuliukaiDruska1 pagal skonįSprandinė 500 gSvogūnai2 rutuliukaiSultinys1 pagal skonįDruska, pipirai1 pagal skonį
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: sukapokite mėsą, sudėkite margariną, prieskonius ir sultinį. Viską gerai išmaišykite. Padalinkite į 16 lygių dalių. Tešlą taip pat padalinkite į 16 gabaliukų. Iškočiokite tešlą, uždėkite mėsą ir formuokite kibiną. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30min. Skanaus!
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gMiltų100 gCukraus25 gVanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel.Kondensuoto pieno100 gDruskos0.5 arbat. šaukštel.Kakavos1.5 valg. šaukšt.Kiaušinių2 rutuliukaiCukraus pudros1 pagal skonį
Minkštą margariną Vilnius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite mikseriu iki purios masės. Supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius, gerai išplakite po kiekvieno. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų sudėkite kakavą ir išmaišykite. Į keksiukų formeles įpilkite abiejų spalvų masės, šiek tiek pamaišykite, kad spalvos susipintų. Kepkite apie 40 min iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Iškepus pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite varškės masę: kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite pudingą. Atskirame inde sublendinkite varškę su pienu ir aliejumi. Sumaišykite abi mases į vieną. Tešlą išimtą iš šaldytuvo iškočiokite ir dėkite į formą ištiestą kepimo popieriumi. Supilkite varškės masę. Kepkite iki 170-190
laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Skanaus!
Margarinas Vilnius110 gMiltai250 gGrietinė50 gKiaušiniai1 rutuliukaiDruska1 pagal skonįRūkyta lašiša200 gVarškė200 gNatūralus jogurtas50 mlŽalumynai1 pagal skonįČesnakai1 pagal skonį
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska bei cukrumi. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Į keksiukų formeles formuokite krepšelius. Kepkite apie 20 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Pasiruoškite varškės kremą: varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite naturalų jogurtą, žalumynus bei česnaką ir išsukite iki vientisos masės. Pripildykite krepšelius kremu, uždėkite lašišos. Skanaus!
Ištirpinkite margariną, medų, šokoladą. Sudėkite apelsino žievelę, gesintą soda, įmuškite kiaušinį. Miltus sumaišykite su kakava, prieskoniais bei cukraus pudra. Užminkykite tešlą. Formuokite rutuliukus, sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą kepkite, šaukšteliu spustelkite rutuliukus, kad šiek tiek pasiplotų paviršius. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitinoje orkaitėje apie 20min. Pasiruoškite slyvas: verdančiu vandeniu užpilkite džiovintas slyvas ir palikite kelioms minutėms. Išmirkusias slyvas sudėkite į kapoklę, įpilkite šiek tiek slyvų sulčių ir sukapokite. Iškeptus meduolius perpjaukite pusiau, pripildykite įdaro. Skanaus!
Ištirpinkite margariną, medų, šokoladą. Sudėkite apelsino žievelę, gesintą soda, įmuškite kiaušinį. Miltus sumaišykite su kakava, prieskoniais bei cukraus pudra. Užminkykite tešlą. Iškočiokite paplotį, išpjaukite norimos formos sausainius ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitinoje orkaitėje apie 15min. Skanaus!
Margarinas Vilnius220 gMiltai500 gGrietinė100 gKiaušiniai2 rutuliukaiDruska1 žiups.Cukrus80 gVarškė200 gKiaušinis (įdarui)1 rutuliukaiCitrinos žievelė1 pagal skonįCukrus (įdarui)1 pagal skonįŽelė1 pak.
Sumaišykite miltus su druska. Šaltą margariną Vilnius supjaustykite mažais gabaliukais, ant jo užberkite miltų mišinį. Kapokite peiliu iki trupinių konsistensijos. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir išminkykite tešlą. Pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Pasiruoškite įdarą: varškę, cukrų, kiaušinį ir citrinos žievelę sumaišykite iki vientisos masės. Tešlą formuoti 1cm storio paplotėliais ir dėti į formeles, subadyti šakute ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min. Ištraukti iš orkaitės ir į kiekvieną formelę įdėti idaro, vėl dėti į orkaitę ir kepti apie 20min. Atvėsusias tartaletes puošti vaisiais, ant jų užpilti bespalvės želė. Skanaus!
Margarinas VILNIUS kepiniams100 gCukraus25 gVanilinio cukraus0.5 arbat. šaukštel.Druskos0.5 arbat. šaukštel.Kakavos1.5 valg. šaukšt.Kiaušinių2 rutuliukaiKondensuoto pieno100 gMiltų90 g
Minkštą margariną Vilnius, cukrų, vanilinį cukrų bei druską išplakite mikseriu iki purios masės. Supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite. Imuškite kiaušinius, gerai išplakite po kiekvieno. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir padalinkite į dvi dalis. Į vieną jų sudėkite kakavą ir išmaišykite. Kepimo formą ištepkite margarinu. Supilkite baltą tešla, ant jos kakavinę. Plonu pagaliuku pamaišykite, kad spalvos persipintų. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Skanaus!
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kumpiu ir sūriu54 tšk.
Įvertink receptą
Kotryna2436 tšk.
Margarinas Vilnius375 gMiltų500 gVandens250 mlDruskos2 arbat. šaukštel.Sūrio200 gKumpio150 g
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite ir padalinkite į kelis stačiakampius. Sudėkite smulkiai supjaustytą kumpį ir tarkuotą fermentinį sūrį, ant viršaus dėkite kitą iškočiotą stačiakampiuką. Kraštus užspauskite šakute, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Skanaus!
Druska2 arbat. šaukštel.Miltų500 gMargarinas VILNIUS kepiniams375 gVandens250 mlObuolių10 vnt.Cukraus1 pagal skonįCinamono1 pagal skonį
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, sudėkite keptuvėje troškintus obuolius su cukrumi, cinamonu ir šlakeliu vandens. Uždėkite kitą tešlos lakštą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Skanaus!
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 25 min 180 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą perpjaukite pusiau. Sulaistykite arbata. Pasiruoškite pertepimą išplakite grietinę su cukrumi, citrinos rūgštimi. Silpna srovele supilkite ištirpintą želatiną. Sudėkite susmulkintas braškes ir aguonas, viską permaišykite ir sutepkite tortą! Geriausia palikti per naktį šaldytuve. Skanaus!
Atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su citrinos sultimis bei puse cukraus normos iki standžių putų. Trynius plakite su likusiu cukrumi ir citrinos žievele kol masė kelis kart padidės. Į trynių masę įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite. Atsargiai sudėkite baltymus ir dar kartą viską švelniai permaišykite. Kepkite apie 40 min 180 laipsnių orkaitėje. Taip iškepkite du biskvitus. Atvėsusius perpjaukite į dvi dalis. Pasiruoškite kakavinį kremą: kambario temperatūros margariną išplakite su konensuotu pienu, įmaišykite 2 šaukštus kakavos. Grietininis kremas: Išplakite grietinę su cukrumi bei citrinos žievele, lėta srovėle įpilkite ištirpintą želatiną, permaišykite. Rinkite tortą: biskvitą sulaistykite arbata, dekite kakavinį kremą, sudėkite bananus. Vėl dėkite biskvitą, sulaistykite, tepkite grietininį kremą, sudėliokite persikus. Vėl biskvita, sulaistyti, tepti kakavinį kremą, dėti bananus. Viršutinį biskvitą sulaistyti, užtepti grietininį kremą ir puošti. Skanaus!
Druskos0.5 arbat. šaukštel.Margarinas VILNIUS kepiniams180 gMiltų250 gVandens125 mlCukraus2 valg. šaukšt.
Į dubenį persijokite miltus, suberkite druską. Padarykite duobutę ir į ją supilkite vandenį bei atvėsusį ištirpintą margariną Vilnius. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį ir jo viršuje peiliu įpjaukite kryžių. Likusią margarino dalį dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir išmuškite iki 1 cm storio. Padėkite į šaldytuvą. Imkite tešlą ir po nedaug atverskite įpjautus kraštus, iškočiokite. Išimkite margariną iš šaldytuvo, dėkite ant tešlos, užlenkdami jos kraštus paslėpkite jį. Apverskite tešlą ir iškočiokite 7-8 mm storio stačiakampį. Sulenkite tešlą į 3 dalis ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Išimkite atvėsusią tešlą, vėl iškočiokite 7-8 mm stačiakampį ir lenkite į 3 dalis. Dėkite į šaldytuvą. Taip pakartokite dar porą kartų. Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, ratuku supjaustykite į juosteles. Ant švaraus paviršiaus paberkite cukraus ir kiekvieną juostelę šiek tiek pakočiokite ant cukraus, kad jis priliptų. Dėkite į vandeniu suvilgytą skardą ir kepkite iki 260 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 4-5 min kol cukrus pradės lydytis. Skanaus!