Patarimai
Gamybos procesas
Kaip paruošti universalų vyšnių padažą?
Pasigaminkite lengvą vyšnių padažą, kuris tiks ir pyragams, blynams ir
keptai mėsytei gardinti.
Ingredientai
0,5
kg vyšnių
0,5
stiklinės vyno
5
šaukštai krakmolo
Cinamono
Citrinos žievelės
1,5
stiklinės vandens
Gaminimas:
Vyšnias nuplauti, išimti kauliukus. Kauliukus sudėti į puodą, užpilti
vandeniu ir užvirinti. Šiame nuovire išvirti cukraus sirupą, į jį sudėti
uogas, žievelę, cinamoną, supilti vyną, virti 3 - 5 min. Po to uogas
pertrinti per retą sietelį, supilti nuoviru atskiestą krakmolą. Padažą dar
kartą užkaitinti, bet neužvirinti. Ataušinti.